29 Nisan 2015 Çarşamba

THE GRANDFATHER OF LAW

Alpay hocamız 1962 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1962- 1964 yılları arasında Lausanne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır. Türkiye’nin saygın firmalarına uzun yıllar boyunca avukatlık ve danışmanlık hizmetleri vermiştir. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültewsinde “Legal Terminology” dersi vermiştir. Şimdi ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversite'sinde "Introduction to Law" dersi vermektedir. 

Doğumunun 75. sene-i devriyesini bu sene bizlerle kutlayan hocamız çok ciddi konuşmaların ortasında ağır kelamlar ederken patlattığı hoş kahkahalarla gönlümüze taht kurmuştur. Yoklamalarda gösterdiği anlayışıyla diğer kıymetli hocalarımızdan aykırı davranmamıştır. Dersin arasında çıkıp gidenlere de tavır almayı, onlara küsmeyi de ihmal etmez  elbette.

İlk derste istediği CV'ler ise Alpay hocamızın bir kez daha farkını ortaya koymuştur. CV'ler vize ve finallere çalışmak haricinde yaptığımız birkaç ek çalışmadan başka bir şey değildir. Dersin en zevkli kısmıydı açıkçası.

Derslerini henüz hazırlık aşamasında olan çıkaracağı kitabın nüshalarından işliyor. Sınıfta ders genel olarak elimizdeki medeni ve aile hukukuna ait alt başlıkların cümle cümle çevirerek konuları işleyip dersin son yarım saatinde ise o gün işlenen konu ile ilgili sorduğu beş adet sorunun cevaplarını toplayarak bitirmektedir. Sınavlarda ise ders sonunda sorduğu sorulardan on adet seçip yapmaktadır.

Hocamız bilhassa 2014-2015 sezonu bahar dönemi vizesini dördüncü kez yapmaya teşebbüs etmesiyle akademisyenler arasında hakkında en çok konuşulanlara girmiştir. Hele hele en ateşli, en gergin münakaşaların yaşandığı whatsapp gruplarında birçok öğrencinin karşı karşıya geldiği hocamızdır. 

Kendisi her şeye rağmen çok iyi niyetli birisidir. Pırıl pırıl yüreğiyle karşısına çıkan herkesi elinden geldiğince memnun etmeye çalışan hocamıza buradan eğitim - öğretim hayatında başarılarının devamını dileriz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder