11 Nisan 2015 Cumartesi

Kül Yutturmaz Anayasayı Yutturur

Aslan Hoca, bakışlarıyla yürekleri dağlayan nadir hocalardan birisidir.
Anayasa Hukuku hocasıdır ama her ders Anayasa Mahkemesi'nin ülkemizde ne denli işlevsiz olduğunu vurgular. Cumhurbaşkanı'nın; vali, ilçe emniyet müdürü ve kaymakamları atarken neden imzalamak zorunda olduğunu sorgular. 

Dersleri ne kadar kalabalık oluyorsa bütünlemeleri de aynı yoğunlukta geçirmeye dikkat eder. Ders anlatırken sinirlendiğinde yahut güzel bir soru geldiğinde ayağa kalkıp kapı tarafına doğru yürümesi dersin reytingini arttırır. Ve her ders ancak 10 sene sonra iyi bir hukukçu olabileceğimizden bahsetmeye özen gösterir. 

Birinci sınıfın ilk vize haftası öncesi verdiği o müthiş moral cümlesi, sınav sorularının zorluğunu görünce daha da anlamlı gelir: "Sınavlarınızın iyi geçmesi için çok çalışmanız gerekir. Ancak bazen çok çalışsanız da başaramayacaksınız." 
  
Elinde bitki çayıyla olan karizması paha biçilemez.
Hele vize, final haftası yaklaşınca yüzüne yayılan "o" gülümseme. Sınavlarda öğrencilerin kağıtlarını okuyarak tedirgin edici bakışlar atmasından bahsetmiyorum bile! 

Gelgelelim zengin hukuk bilgisi, makaleleri, çevirileri, tartışma kültürü ve otoritesiyle hoca gibi hocadır, hakkını yemeyelim. Lakin her güzelliğin bir zorluğu olduğu gibi bizden de zoru bekler. Kemal Gözler'in kitabını kendi kitabımızmış gibi bilmemizi ve soruları eksiksiz cevaplamamızı ister. Her sınav öncesi bir sene evvelki vize yahut final sorularını örnek olsun diye verir, sınavda ise aksini sorarak herkesi ters köşeye yatırır. Genelde öğrencilerimizin en çok çalıştığı ve korktuğu ders onundur ve  pek tabii bu konuda haklıdır da...
 
Son olarak; eğer sıkı çalışırsanız belki bir gün siz de anayasayı geçebilirsiniz...
 


Yar. Doç. Dr. Aslan Delice

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder